UPC
mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Connect box

Highlighted
Új belépő
1 0 0

Connect box wifi lassú

Kedves Fórumozók!

 

Amióta megkaptam - még évekkel ezelőtt - az új connect boxos routert, azóta a WIFI eléggé gyér, pl. a mellettem lévő szobámban alig tudom használni az internetet, pedig 500 Mbit/s sávszélességet használok. A korábbi routerem, ami szintén a UPC-től volt, sokkal gyorsabb volt. Régen még házon kívüli is tudtam használni a wifit, de most már a másik szobáig is alig ér el, legalább is ami az internetet illeti. Érdekes módon: a wifi-jel erős, de gyenge az átviteli sebesség.

 

A routerbeállítások:

 

2.4 GHz-es vezeték nélküli frekvencia be van kapcsolva
802.11 b/g/n vegyesen
Csatorna: automatikus
Csatorna sávszélesség: 20/40MHz

5 GHz-es vezeték nélküli frekvencia be van kapcsolva
Vezeték nélküli üzemmód: 802.11 a/n/ac vegyesen
Csatona: automatikus
Csatorna sávszélesség: 20/40/80

 

 

Mi a véleményetek? 

 

Köszönettel,

Daves

2 VÁLASZOK 2
Fórumozó
28 0 0

Re: Connect box wifi lassú

Szia Daves!

 

A leírás alapján én azt javaslom, hogy a csatornákat ne automatikusan kezelje, hanem egy adott értékre állítsd be, és teszteld a kapcsolatot. Mobilkészülékekre léteznek wifi analizáló appok, érdemes bemérni a lakást vele.

 

Üdv Enci.

Profi fórumozó
11 2 1

Re: Connect box wifi lassú

Kedves Enci!

"Ha saját wifinket szeretnénk zökkenőmentesen működtetni, beállítása előtt célszerű leellenőrizni, hogy a szomszéd wifik többsége melyik csatornán forgalmaz, és szándékosan elkerülni annak használatát.

Olyan csatornát kell választani, amit lehetőleg senki más vagy csak néhány távoli, alacsony jelerősségű hálózat használ, így nem lép majd fel interferencia.Számos eszköz automatikus módot állít eleve, azaz a nem zsúfolt csatornákra áll rá!"

NA ERRE EZ A HULLADÉK CONNECT BOX NEM KÉPES!

Miért kellene egy otthoni "mezei" felhasználónak finomhangolgatnia a csodálatos Connect boxát,ha nem is képes rá ,márpedig a többség nincs műszaki adottságokkal megáldva!Nem tudom a UPC mikor fogja végre belátni,hogy a Connect box és a Horizon beltéri is elektronikai hulladék!

Üdv:  Zsolt