25-03-2018 19:59
@Tomasz on po prostu poszedł do sąsiada i zrobił testy internetu konkurencji i porównał je do Waszego internetu w jego okolicy, bo Funbox to router od Orange.
25-03-2018 20:00
25-03-2018 20:01
25-03-2018 20:01
@brtknapisał(a):@MrPepka to zacznij czytać całe posty a nie wyrywkowo. Autor jest zadowolony z uslug UPC, a z internetu, z racji problemu jaki przedstawił, już nie. A przywołanie konkurencji może dać UPC do myślenia i przyśpieszenia naprawy internetu, cwana zagrywka.
Mam Ci do powiedzenia jedno. J....j się w łeb. Co UPC obchodzi to, że Orange działa świetnie na innej technologii? Poza tym idąc dalej jak pójdę do sklepu i zacznę mówić, że tu jest syf, a za rogiem jest sklep z lepszym towarem to właścicielowi dam w ten sposób do myślenia żeby zaczął również wprowadzać zmiany, a nie wywalić mnie ze sklepu na zbity ryj?
25-03-2018 20:05 — edytowano 25-03-2018 20:07
Oczywiście, że obchodzi, bo stracą klienta jak nie poprawią jakości. I proponuję mnie nie obrażać. Spojrz na temat z perspektywy jakbyś ty mial założoną predkosc internetu.
U konkurencji wszystko na full, w UPC nawet minimalnej prędkości nie ma. Jak już pisałem wcześniej, sam bym nie chciał mieć 40% z 60Mb/s, jakby mi tego nie naprawili, to bym po prostu przeszedł do konkurencji, proste jak konstrukcja cepa.
25-03-2018 20:05
@brtknapisał(a):
@-napisał(a):
Ostatnio jak nie jesteś zadowolony to jesteś cool, jak nie daj Boże usługi UPC ci działają to jesteś przydupas itp.
Że co słucham?
Ja widziałem, że napisał że nie chce przechodzić do Orenżady, tylko zostać w UPC.
Nie no błagam...mówisz o czytaniu postów, a sam to ominąłeś? Tak, jak jesteś w UPC to jesteś przydupas i tak dalej...A UPC nie reaguje...przecież to normalne, że się ludzi wyzywa od przydupasów za pozytywne opinie nie?
Toć przecież ja mam specjalny wypust Horizona, bo z moim nie ma problemów...Taka wersja Przydupasi i Tajny współpracownik Soft.
25-03-2018 20:07
To poczytaj opinie o Orange jak i to mają "wspaniały" routing i jak im się przytyka ich styk z telią. Normalnie taki full, że hohoho (hahaha).
25-03-2018 20:07 — edytowano 25-03-2018 20:11
Zal mi patrzeć na te wszystkie kłótnie tutaj Piszę ogólnikowo, bo nie chodzi mi osobiście tylko o tą sytuację i ten temat, ale ogólnikowo gdzie już to nie jest niestety pierwszy ani trzeci raz.
--------------------------------------------------------------
Fiber Power 250 Mb/s - Ubee Evw3226
25-03-2018 20:08
@Tomasz ale nie ja to wymyśliłem...Wy kasowaliście posty chociażby ze słowem Orange, bo ma nie być konkurencji, a teraz TY zmieniasz to według własnego uznania....To jak to jest? Co MOD to inne podejście?
O nie wykasowaniu postu z wyzwiskami w moją stronę też coś powiesz? Czy na rękę Ci był?
25-03-2018 20:09
@KOCUREK1970 jeśli tak to odczytałeś to być może ja źle to napisałem za co przepraszam. Fakt jest taki, że obaj daliście upust swoim emocjom, co było zupełnie niepotrzebne i oderwane od tematu.
25-03-2018 20:09
Ma Pan rację - Pan nie pozwoli sie obrażać, to tak samo jak My.
To my z mozołem budujemy i budowaliśmy to miejsce - to tej garstce wielu zawdzięcza rozwiązanie swoich problemów.
Nie ma Pan nikomu nic do zaoferowania a to Nas Pan chce stąd przewietrzać?
No co za buta, tupet i bezczelność.
Kimże Pan jest, że wywyższa siebie wyżej innych - ktoś ma Pana całować w tyłek kiedy Pan nazywa go psem - no chyba Pan żartuje.
25-03-2018 20:10 — edytowano 25-03-2018 20:12
@MrPepkanapisał(a):To poczytaj opinie o Orange jak i to mają "wspaniały" routing i jak im się przytyka ich styk z telią. Normalnie taki full, że hohoho (hahaha).
To przeczytaj moje posty w tym wątku, w których piszę co mi się nie podoba w upc a co w orange, wlasnie sprawę z tym routingiem wspomnialem.. Podpowiem, że to był mój jeden z pierwszych, jak nie pierwszy post.
25-03-2018 20:14
No to nie pisz, że u konkurencji wszystko na full. A poza tym k...a po co Wam aż 500 mb? Wiem, że to nie pomaga, ale macie normalny routing, no OK są te problemy z Compalem, ale UPC coś robi w tym kierunku. Przejdę do Orange i na dzień dobry nie będę mógł w pełni korzystać ze swojego sprzętu bo ich funbox nie ma trybu bridge. A tu? Pełna swoboda.
25-03-2018 20:15
@Remix151 bo to miała być społeczność...a jak się okazuje każdy gra na każdego...dziwne, że za to iż pomagamy, testujemy, poświęcamy czas i defacto opisując nasze pozytywne odczucia co do UPC i ich sprzętu oraz pomagamy z ich tragicznym jak by nie było PR w sieci chcielibyśmy chociaż by reagowano na obrażanie nas? A nie tylko sami musimy się bronić, to nie mało kiedy bronimy też MODów (przynajmniej niektórych)... jak tak to ma wyglądać to chyba nie o to chodziło. Wystarczy jedno forum w sieci gdzie co drugi wchodzi i płacze jakie UPC nie dobre, a później prosi by mu powiedzieć jak utrzymaniówkę załatwić bo nawet tego sam nie ogarnia.
To miało być forum, gdzie ludzie znajdą informację i pomoc a nie hejt, wyzwiska i podjazdy pod to jakie to złe te UPC...
25-03-2018 20:22 — edytowano 25-03-2018 20:24
Na full prędkość łącza, może źle to ująłem.
Przechodząc do Orange, wiadomo na co się decyduje ta osoba, na ich sprzęt bez opcji bridge, zawsze można wziąć w technologii swiatlowodowej ont + fb 2.0 i podłączyć swój router a fb schować do szafy, a do adsla i vdsla też kupić swój router. Opcja fatalnej telii w orange to już inna kwestia.
Każda strona ma swoje plusy i minusy. U autora tematu minusem jest mała prędkość łącza w opcji do 500Mb/s w UPC a u konkurencji, która ma jego sasiad, prędkość łącza jest plusem, bo działa na 100% a nawet i więcej. Autor tematu oczekuje poprawy sytuacji, nawet juz UPC podjęło w tej kwestii kroki, tu podzielił się swoją opinią. Wy tu się dalej kloccie, a ja ide. Dam też wam znac, czy na starym sofcie bede mial restart po 5 rano