UPC
mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Internet - Technikai segítség

MEGOLDVA
Highlighted
Haladó fórumozó
3 1 1

Hiba a vezetékes kapcsolatban

Üdv!

Találkozott már valaki ilyennel? A kábellel semmi gongd; más géppel tökéletesen működik.

Az igazsághoz tartozik, hogy már ezer éve megvan a Connect Box, de eddig wifin csatlakoztattam ezt a laptopot. Most megoldottam a kábellel való csatlakozást, de mindig ezt dobja fel hibának a hálózati diagnosztika. Ugyanezzel a géppel (valószínűleg emiatt) az 500 Mbps net is csak kb. 70 Mbps-sel muzsikál; azaz a garantáltat sem éri el. A UPC-hez nem fordulnék, mert a többi géppel jól működik ugyanez a vezeték, tehát valami beállítási probléma lesz az adott laptopon.

Ötletek?

UPC vezetékes hálózati hiba.20191208.jpg

 

3 VÁLASZOK 3
Highlighted
Haladó fórumozó
3 1 1

Re: Hiba a vezetékes kapcsolatban

A saját kérdésemet meg is válaszolom. Azért nem megy a max. sebességel, mert magában az eszközben (a laptopban) csak 100 Mbit-es LAN vezérlő van (ez az alacsony sebességre is a magyarázat).

Azaz csak 10/100, nem pedig 10/100/1000.

A megoldás, hogy veszek egy TP-LINK UE300 USB 3.0 Gigabit Ethernet Network Adaptert (más gyártmány is jó) és menni fog max. sebességgel a letöltés. A lényeg, hogy legyen legalább egy USB 3.0 port az eszközben, ami képes erre az adatátviteli sebességre. 

Highlighted
Kezdő tanácsadó
63 8 1

Re: Hiba a vezetékes kapcsolatban

Épp akartam ajánlani, hogy ellenőrizd a hálózati kártyát.

Highlighted
Haladó fórumozó
6 2 0

Re: Hiba a vezetékes kapcsolatban

Hát, Gbps LAN nincs a gépben de USB 3.0 lesz? hát USB 2.0-án is elérhető High Speed (480 Mbit/s) De elképzelhető hogy egy 2.0-ás port nem adja le a 3.0 -ás eszközhöz szükséges ampert.