10-05-2018 19:43
Od paru dni niektóre kanały na TV z modułem CI+ są niedostępne "brak sygnału".
Kiedyś pomagało wyjęcie modułu i powtórne włożenie w slot, teraz nic z tego :(
Co może być przyczyną ? Żona sie wkurza bo to ona korzysta z tego TV
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-05-2018 19:47
A które to "niektore"?
Bo jeżeli tylko te kodowane to padł moduł i jest do wymiany
Dzwon do UPC z reklamacja
10-05-2018 20:39 — edytowano 10-05-2018 20:41
Nie działają miedzy innymi TVN Turbo, TVN Style .... i jeszcze inne (nie pamiętam króre)
Próbowałem się dodzwonic około 17 - tragedia, trzeba z samego rana jutro próbować....
10-05-2018 20:51 — edytowano 10-05-2018 20:52
Musisz wiedzieć ktore to są kanały konkretnie bo jak chcesz złożyć reklamację?
Potwierdź czy kanały z zakładki 29 kanałów są dostępne a reszta nie
https://aplikacje.upc.pl/lista-kanalow-tv/
10-05-2018 22:09
Tak - te są dostępne
10-05-2018 22:21
No to masz pewność że sygnał dochodzi do telewizora poprawnie i winnym czarnemu ekranowi na kodowanych kanałach jest moduł
Dokładnie to samo zgłoś UPC nie musisz dzwonić zaloguj się do Moje UPC wybierz odpowiednie zgłoszenie i napisz reklamację
10-05-2018 22:26
Właśnie próbuję to zrobić przez stronę - zabić się idzie !!!!
Co to za cholera !! Tragedia !!!
Ale dzięki
11-05-2018 13:51
Rano rozmawiałem "z panem z UPC"
Powiedział że zdalnie zresetuje moduł (??) a jesli to nie pomoże to żeby wyszukać od początku kanały. a jeśli i to nie pomoże no to wtedy zajma się tym problemem czyli - wymiana modułu...
11-05-2018 14:03
Możesz spróbować na nowo wstroić kanały ale wg mnie to nie ma znaczenia skoro te niekodowane działają
Zrob to dla świętego spokoju, i jeżeli nadanie na nowo uprawnień (sam mógłbyś to zrobić w Moje UPC) nie pomoże ściągaj technika
11-05-2018 14:47
@alehar a próbowałeś wyciągnąć kartę z modułu?
Wyciągnij moduł, następnie kartę, włóż kartę ponownie i wepnij moduł do tv.. Daj znać czy pomoże.
15-05-2018 10:34
@GDA napisał(a):
No to masz pewność że sygnał dochodzi do telewizora poprawnie i winnym czarnemu ekranowi na kodowanych kanałach jest moduł
Dokładnie to samo zgłoś UPC nie musisz dzwonić zaloguj się do Moje UPC wybierz odpowiednie zgłoszenie i napisz reklamację
@GDA ale po co składać reklamację w takim przypadku bo nie bardzo rozumiem? Na zgłoszenie reklamacyjne odpowiemy do 30 dni kalendarzowych, a problem sam się nie rozwiąże.
Wystarczy rozmowa na czacie lub telefon do pracownika DWT, który przywróci prawidłowe działanie w ciągu 10 minut, a jeśli mu się nie uda to umówi wizytę serwisu.
Masz problem -> Informujesz nas -> Rozwiązujemy go (telefonicznie lub poprzez serwis) -> Jeśli masz życzenie to składasz reklamację -> Odpowiedź otrzymujesz do 30 dni
15-05-2018 10:55
Racja posłużyłem się nieodpowiednim słowem
Miałem na myśli poniższy kanał wsparcia i tam zamieszczenie informacji o nieprawidłowym działaniu usługi
18-05-2018 08:17
Nie pisałem, ale poblem został jak na razie rozwiazany. Od początku zostały pszeszukane kanały + to co mówiło UPC i wszystko działa.
Co do wyciągania i wkładania z powrotem karty to juz takie numery ćwiczę od dawna kiedyś pomagało a w tym wypadku - nie.
Na razie działa wszystko....
18-05-2018 12:44
A w jakie lokalizacji mieskasz? Może akurat zmodernizowano sieć i parametry kanałów się zmieniły?
To by tłumaczyło naprawienie problemu po zaprogramowaniu na nowo telewizora.
18-05-2018 13:03
Moim zdaniem tutaj konieczne było nie tylko ponowne wyszukanie kanałów ale i odświeżenie sygnału, które wykonać można samemu poprzez Moje UPC albo z pomocą pracownika na naszej Infolinii.