30-09-2017 21:59
Cześć, kilka dni temu wziąłem w UPC media moduł, niestety była aktualizacja i po komunikacie i zatwierdzeniu aktualizacji pojawił się problem.
Pasek załadował najpierw 1%, później przeskoczył na 5% i komunikat że aktualizacja się nie powiodła.
Jak rozwiązać problem ?
Wchodzicie na kanał 492 - TVP Seriale i to na nim aktualizujecie oprogramowanie - sam dział techniczny nie wie dlaczego tak jest i że po ostatniej aktualizacji tak się dzieje.
Mam nadzieję że to komuś pomoże
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-10-2017 22:16 — edytowano 03-10-2017 22:16
dzięki
3 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 3 tygodni(e) temu
@DamianCRX witamy na forum. Zapraszam do zapoznania się z Zasadami Społeczności UPC, bo widzę, że przeklikałeś dalej nawet nie czytając. Twój post usuwam.
Co do aktualizacji na kanale TVP Seriale, wynika to z tego, że kanał ten znajduje się na częstotliwości transpor streama przeznaczonego do wykonywania aktualizacji oprogramowania dla mediamodułu CI+. Powinien o tym wiedzieć każdy pracownik DWT i każdy technik/instalator./serwisant usług UPC.
2 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 2 tygodni(e) temu
Czy jest możliwość usunięcia blokady rodzicielskiej w opcji ustawień modułu/horizona?
Przełaczając kanały przy niektórych tytułach( niekoniecznie tych "dla dorosłych") za kazdym razem trzeba wstukac pin.
Sytuacja dotyczy kanałów takich jak np.Kino Polska, Kino Tv
2 tygodni(e) temu
@Szeptacz w ustawieniach obecnego modułu nie ma takiej możliwości z tego co wiem. Poszukaj jeszcze w ustawieniach telewizora.