mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Üdvözlünk a UPC fórumon

Highlighted
Haladó fórumozó
14 9 2

Felhasználási feltételek

Köszöntünk a UPC Fórum oldalán!

A UPC Fórum a UPC Magyarország Kft. – székhely: 1095 Budapest, Soroksári út 30-34. Haller Gardens ép., a továbbiakban: „UPC” - által indított közösségi oldal, mely lehetőséget biztosít a kezdő és szakértő telekommunikációs felhasználók számára, hogy a vállalat szolgáltatásival, termékeivel kapcsolatban közvetlen és nyilvános beszélgetést folytassanak, kérdéseket fogalmazzanak meg, azokra válaszoljanak, ismereteiket, tudásukat megosszák egymással.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a UPC Fórum nem hivatalos kommunikációs csatorna! A UPC Fórum az ügyfelek egymás közötti kommunikációjára épül, amely a felhasználók személyes tapasztalataiból származó információk megosztásán alapszik. A UPC hivatalos közleményei továbbra is a www.upc.hu weboldalon és egyéb hivatalos csatornákon keresztül elérhetőek.

Kérünk, figyelmesen olvasd el alábbi házirendünket és felhasználási feltételeinket. Azzal, hogy a UPC Fórumot használod, elfogadod a házirendben található felhasználási feltételeket. Amennyiben nem kívánod elfogadni a feltételeket, kérünk, ne használd a UPC Fórumot!

 

Hogyan működik a szolgáltatás?

A fórum összekapcsolja a UPC jelenlegi és leendő ügyfeleit, lehetőséget ad kérdések feltevéséhez, azok megválaszolásához, valamint ezek kereséséhez.

Sőt, a regisztrált felhasználók kötetlen beszélgetése közösséggé formálja a fórumot. A tagok bátran kérdezhetnek, mindig lesz valaki, aki megoldást ad, vagy segít a helyes megoldás megtalálásában. Ha egy válasz segítségül szolgál, a felhasználók kifejezhetik elismerésüket, vagy megoszthatják saját tapasztalataikat. A közösség tagjai készségesen segítik egymást, mindig köszönetet mondanak annak, aki hozzájárult a probléma megoldásához.

További információkért olvasd el Az első lépések alkategóriában lévő leírásunkat.

 

Hogyan lehet hozzáférni a tartalomhoz?

Látogatók, akik még nem regisztráltak és jelentkeztek be, a UPC Fórumot kizárólag böngészhetik információért. Üzenetek és kommentek közzétételéhez, beszélgetés követéséhez, e-mail figyelmeztetésekhez és egyéb más szolgáltatások igénybe vételéhez regisztráció, valamint bejelentkezés szükséges.

Legalább 13 évesnek kell lenned ahhoz, hogy a UPC Fórumon regisztrálhass, valamint 18 éves kor alatt szülői hozzájárulás is szükséges.  A regisztrációval egyben nyilatkozol arról, hogy elmúltál 13 éves, és amennyiben még nem vagy nagykorú, a szükséges szülői hozzájárulással is rendelkezel. UPC ennek elmaradásáért nem vállal felelősséget.

Nem vagy jogosult olyan felhasználónevet vagy e-mail címet használni amelyet más személy már használ, amely más személyre utal vagy más személyhez tartozik (a személy előzetes hozzájárulása nélkül), amely megsérti más személy szellemi alkotásokhoz fűződő jogát vagy egyéb jogát, ami vulgáris, vagy más módon sértő lehet. Az oldal használatával vállalod, hogy minden adat ami a profilodban szerepel, pontos, valós, aktuális és teljeskörű. Jogosultak vagyunk törölni a hozzáférésedet, amennyiben a megadott információkról kiderül hogy pontatlanok, helytelenek, elavultak vagy nem teljesek.

Egy személyhez kapcsolódóan több hozzáférés regisztrációja nem engedélyezett a Fórumon.

A UPC Fórum nyelve a magyar.

 

Felhasználási feltételek – mit szabad és mit nem szabad?

Szeretnénk, ha csatlakoznál a beszélgetésekhez. Mindenki véleményét tiszteletben tartjuk és mindenki számára szeretnénk egy felületet biztosítani, hogy részt vehessen az egymás közötti kommunikációban. Az alábbiakban az általános magatartási feltételeinket olvashatod, amelyek betartására kérünk minden körülmények között.

 

Mit tegyél?

Először keresgélj a közösségen belül mielőtt felteszel egy konkrét kérdést, mivel előfordulhat, hogy a kérdésedet a korábbiakban már megválaszolták.

Légy tisztelettel másokra és viselkedj udvariasan. Vedd figyelembe, hogy mindenkinek különböző véleménye lehet. A viták legyenek udvariasak és sosem bántó hangvételűek!

Hozzászólásod legyen releváns az adott témában. Amennyiben szeretnél valami olyat megbeszélni, ami nincs kapcsolatban a témával, hozz létre új témát.

Annyi információt szolgáltass a hozzászólásodban, amennyit csak tudsz. Sokkal hasznosabb, és elismeréseket kaphatsz az igazán segítőkész hozzászólásaidért.

A fórum egy nyílt tér, így kérlek védd a saját és mások magánéletét. Ne ossz meg saját magadra vagy más beazonosítható személyekre vonatkozó információkat, így különösen de nem kizárólagosan a felhasználói számot, jelszavakat, telefonszámot, ügyfélszámot vagy e-mail címeket.

Kérlek mondj köszönetet, ha jó tapasztalatokat szerzel, továbbá elismerésekkel értékelheted mások segítségét.

Kövesd és minden esetben tartsd be a házirendet és a felhasználási feltételeket.

Jelezz minden visszaélést a moderátor csapatnak. Konkrét bejegyzés esetén ezt a Tartalom jelentése menüponttal teheted meg, általános esetekben pedig a moderátoroknak küldött privát üzenettel.

Mielőtt mások tanácsát követed, használd a józan ítélőképességedet. Sok jó tanács lehet, de nem biztos, hogy hasznos és a Te esetedre alkalmazható, sőt, előfordulhat, hogy kifejezetten negatív következmények adódhatnak. UPC nem vállal felelősséget semmilyen ebből eredő kárért vagy következményért.

 

Mit ne tegyél?

Mellőzd a UPC Fórumon a hatályos jogszabályokba - különös tekintettel a fogyasztóvédelemre, reklámozásra, szerzői jogra, adatvédelemre vonatkozó jogszabályokban foglaltakra - vagy közerkölcsbe ütköző tartalmak elhelyezését. Ugyancsak nem szeretnénk, ha az oldalunkon a személyiségi, kisebbségi vagy közösségi jogokat, adatvédelmi törvényt sértő, diszkrimináló, gyűlöletkeltő beszéd jelenne meg.

Kérjük, ilyen tevékenységre másokat se buzdíts! A vulgáris kifejezéseket tartalmazó kommentet vagy posztot a többi látogató érdekében töröljük.

Nem szabad másokat szidalmazni. A fenyegetés vagy a durva, közönséges nyelvezet nem tolerálható!

Szigorúan tilos :

 • sértő, bántó, vulgáris, obszcén, gyűlölködő, tisztességtelen, személyeskedő tartalmak megosztása. Ez vonatkozik a nyelvhasználatra, tények állítására, képek megosztására egyaránt.
 • Fenyegető, rágalmazó, bántó tartalmak megosztása, akár fórum tagok közötti kommunikációban, akár a moderátoroknak, UPC dolgozóknak címezve
 • Vakbuzgó, gyűlölködő vagy fajgyűlölő kommentek megosztása
 • Politikai vagy vallási megjegyzések vagy véleménynyilvánítások megosztása
 • A témához nem kapcsolódó kommentek megosztása, amelyek nem tartoznak a fórumhoz
 • Bármely tartalom megosztása, amelynek a közzétételére jogszabály alapján nem vagy jogosult (így különösen szerzői jog, üzleti tikok, értékpapírok) vagy amelynek közzétételére szerződés alapján nem vagy jogosult (így különösen titoktartási megállapodás alapján)
 • Jogellenes cselekményeket népszerűsítő kifejezések megosztása, vagy jogellenes cselekmények megvitatása felbujtási szándékkal. vonatkozik ez bármely üzenetre, amely illegális anyagok használatára szólít fel vagy amely ilyen illegális anyagot népszerűsít
 • reklámok, promóciós anyagok megosztása
 • bármilyen file vagy link megosztása egy olyan fájlhoz, ami számítógépes vírust, sérült file-t, „Trójai Faló”-t tartalmaz, vagy alkalmas arra hogy más személy számítógépét károsítsa, tönkre tegye
 • kettős posztok, spam üzenetek, vagy olyan posztok megosztása, amelyeket kifejezetten többször tettek közzé egy vagy több csoportban
 • személyes telefonszámok vagy e-mail címek (a személyes adatok védelméhez fűződő jog érvényesülése érdekében) megosztása
 • hyperlinkek megosztása, amelyek olyan weblapra irányítanak, amely megsérti a fórum szabályzatát
 • szándékos jogsértések elkövetése a fórum használata során
 • a fórum működésének akadályozása vagy egy másik felhasználó postaládájának akadályozása, ide értve de nem kizárólagosan a post bombing, news bombing, más elárasztásos technikák alkalmazását, a rendszer szándékos túlterhelését, spam üzenetek küldését, stb.
 • a tiltások megkerülése, vagy a moderátorok rendelkezéseinek bármely módon történő figyelmen kívül hagyása. a moderátorok bármikor előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetnek posztolt üzenetet, törölhetnek vagy átírhatnak szavakat posztolt üzenetekből amelyek megsértik a szabályzatot, vagy letilthatják a hozzáférést a fenti szabályok megszegése miatt. Kérünk vedd figyelembe, hogy te vagy felelős minden állításért és cselekedetért, amely a felhasználóneved és jelszavad használatával a fórumon megjelenik.

 

Kérünk, ne posztolj olyan tartalmat, ami a házirendbe vagy a felhasználási feltételekbe ütközik.

A moderációs eljárás nyílt megvitatása nem megengedett. Amennyiben kérdésed van a moderációval kapcsolatban, kérünk, fordulj a moderátor csapathoz.

Kérünk, ne válaszolj olyan posztra, amely megszegi a szabályokat, csak kattints a “” Tartalom jelentése linkre a poszt mellett és a moderátoraink kezelik az esetet.

Akadályozni vagy megzavarni a fórum vagy blog működését, vagy befolyásolni az elismerési rendszer működését tilos.

Kerüld a duplikált posztolást és a “floodot”, azaz lényegében ugyanannak a hozzászólásnak több különböző felületre történő és/vagy ismételt beküldését.

Kérjük, ne sértsd meg mások jó hírnevét és mellőzd az oldalunk tagjainak félretájékoztatására alkalmas, nem bizonyított állítások tényként tálalását vagy ennek sugalmazását.

Mellőzd a nyilvánvalóan provokációs célzattal, az érintettekből feltehetően heves indulatokat kiváltó megnyilvánulások posztolását, továbbá mellőzz mindennemű, nem a UPC-vel kapcsolatos reklámtevékenységet.

Az oldalon elhelyezett anyagok, védjegyek, logók és domainnevek bármilyen reklámcélú felhasználását is kerüld, hiszen azok kizárólag a UPC Magyarország Kft. szellemi tulajdonát képezik.

 Jogkövetkezmény

A szabálysértés súlyosságától, az előzményektől, a hozzászóló virtuális “előéletétől” és egyéni megítéléstől függően az oldalunk üzemeltetői a házirend és a felhasználási feltételek megsértése esetén több eljárást is követhetnek. Ezek a helyben történő figyelemfelhívástól kezdve a moderáláson át, a tag kitiltásáig terjedhetnek, és minden esetben egyedi mérlegelés tárgyát képezik.

Bármely tartalmat jogosultak vagyunk törölni a fórumról, ami megsérti a jelen szabályzatot vagy más módon jogellenes, bántó vagy nem megfelelő. Jogosultak vagyunk továbbá időlegesen korlátozni vagy véglegesen törölni egy tag hozzáférését a fórumhoz.  

 

Felelősség

Az oldalon található tartalmak első sorban a fórum tagjaitól származnak. UPC nem vállal felelősséget a fórumon található anyagok pontosságáért, teljességéért vagy valódiságáért. UPC nem felelős a honlap címekért, amelyeket a beszélgető-felületeken helyeznek el a tagok, így a felhasználók ezeket a linkeket csak saját felelősségükre nyithatják meg. UPC nem felelős a megosztott tartalmakért sem. Ne felejtsd el, hogy a Te felelősséged, mennyiben jársz el  közösségi tagok által adott információk alapján.

UPC semmilyen körülmények között nem felelős az olyan károkért, amelyek a szolgáltatás vagy az oldal használatából adódnak, ide értve a közvetett, közvetlen, esetleges vagy következményi károkat is.

Az oldalon található összes hozzászólás a szerző nézeteit tükrözi, és nem a UPC, illetve az oldal üzemeltetőinek álláspontját, így ők nem vállalnak felelősséget a hozzászólások tartalmáért, valamint ezzel összefüggésben az oldalon található információk pontatlanságáért vagy hiányosságáért sem. UPC nem köteles továbbá ismerni a kommentek tényleges tartalmát, azonban azoknak moderátor felé való jelentése esetén módosításra vagy eltávolításra kerülhetnek az érintett bejegyzések.

A UPC Fórumon található tartalmak, hozzászólások nem használhatók fel vagy tehetők közzé más, nyomtatott, internetes vagy egyéb elektronikus médiában (beleértve a tévét, rádiót, egyéb fórumokat), függetlenül attól, hogy annak szerzője hozzájárult-e. Kivételt képeznek a UPC Fórum megosztás menüjében felsorolt közösségi felületek.

 

Adatvédelem

UPC a Fórum üzemeltetéséhez szükséges adatkezelést (a továbbiakban: „adatkezelés”) az Információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) vonatkozó rendelkezéseivel összhangban végzi. Az adatkezelés során UPC személyes adatokat – így különösen e-mail cím, felhasználónév, IP-cím, domain-név, HTTP válaszkód, látogatás időpontja – kezel.

Az adatkezelés az érintett felhasználó hozzájárulásán alapul.

Az adatkezelés célja: a UPC Fórum technikai üzemeltetése.

Az adatkezelés időtartama: a felhasználói profil törléséig kezeljük a személyes adatokat.

UPC-től tájékoztatás kérhető a személyes adatok kezeléséről, kérhető továbbá a személyes adatok helyesbítése, törlése vagy zárolása. Jogszabályban meghatározott esetekben tiltakozhat a felhasználó a személyes adatok kezelése ellen.

Abban a nem várt esetben, ha a személyes adatokkal kapcsolatos jogok sérelmére kerülne sor, a felhasználó  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy a hatáskörrel, illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Infotörvény tartalmazza.

 

Egyéb rendelkezések

UPC fenntartja a jogot, hogy jelen Házirendet és felhasználási feltételeket bármikor egyoldalúan módosítsa, a Fórumon való közzétételtől kezdődő hatállyal. A Házirend és felhasználási feltételek módosításáról UPC a felhasználókat bejegyzésben értesíti, amely a felhasználó általi következő bejelentkezés alkalmával elfogadottnak minősül.

UPC a Fórum arculati elemeit, műszaki beállítását bármikor egyoldalóan módosíthatja vagy akár meg is szüntetheti, az ebből eredő esetleges károkért UPC nem vállal felelősséget.

Kérjük, hogy tartsd be a fenti szabályokat, hiszen közös érdekünk, hogy nyugodt és kellemes légkörben tudjunk a UPC Fórumon egymással párbeszédet folytatni.

Címkék (2)