UPC
mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Üdvözlünk a UPC fórumon

Highlighted
Haladó fórumozó
14 9 2

UPC Fórum házirend

Üdvözlünk a UPC Fórumon!

A fórum célja, hogy összekapcsolja a UPC jelenlegi és leendő ügyfeleit, valamint a kezdő és szakértő telekommunikációs felhasználókat, lehetőséget adjon kérdések feltevéséhez, azok megválaszolásához, valamint ezek kereséséhez. Biztosítja, hogy a UPC szolgáltatásaival kapcsolatban megoszthasd másokkal a tapasztalataid, ismereteid, véleményed.

Mindez akkor működik, ha sokan és aktívan használjátok. Szóval csatlakozz hozzánk, és

 • keress a bejegyzések között,
 • ha nem találod a választ, kérdezz,
 • ha tudod más kérdésére a megoldást, válaszold meg azt.

 

A használat során az egymás tiszteletére, megoldások keresésére épülő pozitív légkör fenntartása érdekében kérjük, tartsd be az alábbi egyszerű szabályokat.

 • Legyél tisztelettel mások iránt: vedd figyelembe, hogy mindenkinek különböző véleménye lehet. Legyél nyitott az új gondolatokra, megoldásokra. A viták legyenek udvariasak és sosem bántó hangvételűek. Ha kritikát fogalmazol meg, az legyen építő jellegű és megfelelő hangnemű.
 • Legyél segítőkész: ha olyan kérdést találsz, amelyre tudod a választ, válaszold meg. A segítséged rendkívül értékes a kérdező és a többi felhasználó számára. Legközelebb pedig lehet, hogy pont ők segítenek majd, ha neked lesz szükséged rá.
 • Hozzászólásod legyen releváns: figyelj arra, hogy a megfelelő kategóriába hozz létre új témát, válaszaid pedig a kérdés témájához tartozzanak. Amennyiben szeretnél valami olyat megbeszélni, ami nincs kapcsolatban a témával, hozz létre új témát.
 • Adj elegendő információt: annyi tájékoztatást adj a hozzászólásodban, amennyit csak tudsz, minden részlet fontos lehet. Sokkal hasznosabb, és elismeréseket kaphatsz az igazán segítőkész válaszaidért.
 • Védd a saját és mások magánéletét: a fórum egy nyílt tér, így kérlek, ne ossz meg saját magadra vagy más személyekre vonatkozó információkat, például jelszavakat, telefonszámot, ügyfélszámot vagy e-mail címeket.
 • Mondj köszönetet: ha jó tapasztalatokat szerzel, köszönd meg a kérdésre kapott választ, sőt, elismerésekkel is értékelheted mások segítségét.
 • Érezd jól magad: ez egy szakmai fórum, de szeretnénk, ha jól éreznéd itt magad. Szóval értjük a tréfát – csak jelöld hangulatjellel, ha viccelsz -, illetve vevők vagyunk az egyéni stílusra is, csak figyelj arra, hogy ezzel ne sérts meg másokat.

A fórum használatának további feltételeiről a fórum Felhasználási feltételek bejegyzésében olvashatsz, melyeket a regisztrációval automatikusan elfogadtál.

 

Még néhány tipp a fórum gördülékeny használatához:

 • Keress, mielőtt kérdezel: annak érdekében, hogy elkerüld a kérdések duplikálását, először használd a fórum nyitóoldalán lévő keresőt. Lehet, hogy a kérdés mellett már a választ is egyből megtalálod.
 • Kérdezz bátran: a kérdések és a válaszok működtetik a fórumot, így nincs rossz kérdés, csak kevés kérdés. Ha pedig a kérdésedre valamely más csatornán keresztül kaptál választ, akkor kérjük, tudasd itt is a kérdésre adott válasszal, hogy a közösség többi tagjához is eljusson a megoldás.
 • Add meg a kérdésed tárgyát: ha kérdezel, röviden foglald össze a kérdésed témáját, lényegét a tárgy mezőben, például „Hogyan tudok wifi csatornát váltani a modemen?”. Ezzel segíted a leendő válaszadót és a többi felhasználót, akik ugyanarra keresik a megoldást. A túl általános, például „Segítsetek” vagy „Mit tegyek?” tárgyú kérdésekre kisebb eséllyel kapsz választ, illetve a felhasználók számára megnehezítik a keresést.
 • Legyél érthető: a kérdésekben és a válaszokban lehetőleg csak olyan rövidítéseket, szakszavakat használj, amelyeket mindenki ismer. Ha a kérdéshez, válaszhoz mindenképp szükség van rájuk, pár szóban magyarázd el a jelentésüket.
 • Legyél megfontolt: mielőtt mások tanácsát követed, használd a józan ítélőképességedet. Sok jó tanács lehet, de nem biztos, hogy hasznos és a te esetedre alkalmazható, sőt, előfordulhat, hogy negatív következményekkel járhat.
 • Legyél közreműködő: segítsd a közösség tagjait a házirend betartásában. Ha pedig visszaélést tapasztalsz, jelezd bátran a moderátor csapatnak. Konkrét bejegyzés esetén ezt a Tartalom jelentése menüponttal teheted meg, általános esetekben pedig a moderátoroknak küldött privát üzenettel.

 

És néhány apró, de annál fontosabb szabály

 • A bejegyzésekben csak jogtiszta anyagot használj, mellékelj.
 • Ha képernyőmentés csatolsz, takard ki a személyes adatokat - például a számítógéped Start menüjéből előhívható Paint vagy Képmetsző programokkal -, illetve a kérdésekben, válaszokban se írd le ezeket. Ha a megoldáshoz feltétlenül szükségesek, privát üzenetben egyeztesd ezeket.
 • Ha más szerzőtől származó anyagot mellékelsz vagy idézel, add meg a forrást is.
 • Csak egy regisztrációt használj.
 • Felhasználóneved, avatarod, hozzászólásaid legyenek minden korosztály számára vállalhatóak.


Bármely tartalmat jogosultak vagyunk törölni a fórumról, ami megsérti a jelen szabályzatban vagy a Felhasználási feltételekben leírtakat vagy más módon jogellenes, bántó vagy nem megfelelő. Jogosultak vagyunk továbbá időlegesen korlátozni vagy véglegesen törölni egy tag hozzáférését a fórumhoz, de reméljük, erre nem lesz szükség.

Mivel folyamatosan fejlődünk, így a UPC Fórum felülete, valamint az itt megfogalmazott alapelvek is változhatnak. 

 

Ha részedről elfogadhatók ezek az alapelvek, akkor nincs más hátra: regisztrálj a UPC Fórumra!

A regisztrációval – változásuk esetén a következő bejelentkezésedkor - automatikusan elfogadod szabályzatainkat.

 

A fórum használatának technikai részleteiről az Első lépések bejegyzésben olvashatsz.